perjantai 26. kesäkuuta 2015

Nokkonen - Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista


Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista, Katariina Vuori; 2015, Atena, 175 s.

Lähiruokaa pusikosta, ravinteita pullollaan ja aivan kätesi ulottuvilla – eikä maksa mitään… tai ainoastaan keräämisen vaivan! Tiesitkö, että nokkonen sisältää enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, enemmän rautaa kuin pinaatti ja jopa enemmän kalsiumia kuin maito! Superruokaa luonnosta, terveellistä ja ekologista. Arkeologi ja fysioterapeutti Katariina Vuori opastaa meidät tämän vihreän kullan äärelle niin tiedollisesti kuin makuhermojakin kutkuttavasti. Katariina Vuori tunnetaan vähän erilaisemmista keittokirjoistaan kuten Keijukaisten keittokirja, Saunakeittokirja ja Villiävegeä.

Nokkonen taipuu moneksi ja vain taivas on rajana ideoimaan erilaisia käyttötapoja nokkoselle. Reseptit on jaettu seuraavien otsikoiden alle: Suolaista nokilaista kunnon nälkään, Eksoottinen vihulainen, Kuumia ja kylmiä polttaraiskeittoja, Lisukkeita vihantakaalista, Päiväkahvit nokkoskan kanssa, Mokkoista makeasti ja Vihreää kultaa nestemäisenä. Mielenkiintoisten reseptien ja kauniin kuvituksen myötä vesi herahtaa kielelle monessa kohtaa. Vaikka reseptit eivät kaikilta osin suoraan sovi LCHF (vhh) ruokavalioon, niin nokkosen käyttö taipuu helposti myös vähähiilariselle lautaselle. Reseptien ohella kirjasta löytyy myös tietoa tämän kotoisen ihmekasvin käytöstä lääkkeenä ja muutamia arkipäivän vinkkejä nokkosen hyödyntämiseen kotipuutarhassa ja jopa kauneudenhoidossa.

Suosittelen kirjaa kaikille ravinnosta, ravinteista ja terveydestä kiinnostuneille, jotka haluavat lisätä tietouttaan tästä polttavasta trendikasvista – kotoisasta superruoasta, joka kasvaa ja voi hyvin myös pihan perällä.


P.S. Oma viha-rakkaussuhde nokkoseen on peruja lapsuudesta. Muistot vievät mökkimaisemiin, jossa serkkutyttö sai tulikasteen nokkospuskassa, kun laski mäkeä pyörällään suoraan ojaan. Ja olihan ne inhottavia oikopolun varrella, kun ei aina jaksanut kiertää tien kautta…

 www.ravintoavain.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!