maanantai 18. elokuuta 2014

Haluan ajaa mieluummin kunnon KULKUPELIllä! Miten sinä huollat omaa KROPPAasi?


Meille on annettu vain yksi menopeli käyttöön tässä elämässä eikä ole lainkaan yhdentekevää, miten tätä kulkupeliä – KROPPAAMME - näiden vuosien aikana oikein kohtelemme. Hyvät neuvot kalliit – sanotaan, mutta vaikka kuinka moni on tehnyt juuri niin kuin ohjeissa on sanottu tai lääkäri on määrännyt, niin silti elimistö jumittaa, kipuilee tai muuten vaan kasvattaa kokoa. Ja tästähän meitä sitten syytetään, kun emme ole joko noudattaneet ohjeita tai juosseet joka päivä pitkin kyliä kuluttaaksemme kaikkea ravinnosta saatavaa energiaa.

Entäpä, jos vika onkin ohjeissa? Miksi kukaan ei kyseenalaista ohjeita tai ”lääkärin määräyksiä”. Miksi usein väitetään, että liikunta on kaiken A ja O, jotta olemus ei karkaa käsistä tai painoindeksi nouse pilviin. Entäpä, jos kerrankin aloitamme ravinnon tarkastelusta ja sitten vasta sovitamme liikunnan riemun siihen kylkeen - myöhemmin. Mutta ensin muutama kysymys mietintämyssyyn meille kaikille. Miksi MEIDÄN (mutta ei esi-isien) pitää syödä koko ajan n. 2-3-tunnin välein? Miksi niin monet eivät pysty noudattamaan ns. virallisia ravintosuosituksia? Kuka oikein määrittelee meidän nälän – elintarviketeollisuus vai me itse? Olisiko ohjeissa sittenkin jotain vikaa? Onko meitä sittenkin johdettu harhaan?

Verrataanpa tätä meidän kroppaa autoon tai mopoon. Tarvitsemme polttoainetta pysyäksemme liikkeessä ja liikenteessä. Eikä ole ollenkaan sama asia, millä tankkaamme menopeliämme. Miehet ymmärtävät yleensä helposti nämä kulkupeleihin liittyvät ”ravinnolliset vertauskuvat". Miten käy dieselauton, jos sen tankkaa bensalla tai bensa-auton dieselillä? Entä koneen öljyt ja rasvat? Parasta mahdollista laatua – koneen kannalta – KIITOS! Entä jos laitetaan sokeripala mopon tankkiin? Vääränlainen polttoaine rikkoo tai hyydyttää koneen eikä tätä asiaa ratkaise edes AIKA! Eipä kai kukaan ole onnistunut muuttamaan bensa-autoa dieselkäyttöiseksi pelkällä polttoaineen vaihdolla edes ajan kanssa – vuosia totuttamalla!

Sama KOSKEE meitä IHMISIÄ. Tämä nykyajan ravinto EI OLE sitä, mitä meidät on luotu syömään! Meidän alkuperäinen polttoaine on koostunut hyvistä ja aidoista proteiinin ja rasvan lähteistä sekä vähistä hiilihydraateista, joita kausittain on ollut saatavilla. Tämä nykypäivän jauhoruoka ja sokeri sairastuttavat meidät tyystin – ”kone” ei käy ja useimmiten hyytyy jo aivan liian nuorena erilaisten ELINTASOSAIRAUKSIEN alle. Rasvakammo ja kolesterolihysteria sai meidät uskomaan aivan vääränlaiseen totuuteen ja tässä ollaan – väsyneinä, ylipainoisina, raihnaisina ja sairaina - kenties lääkitysten armoilla!Vähähiilihydraattinen ravinto (LCHF) on auttanut jo tuhansia ihmisiä löytämään terveyttä, hyvää oloa ja apua painonhallintaan. RavintoAvain antaa avaimet käteen sopivasta ravinnosta - yksilöllisesti. Olemme erilaisia ja siksi RavintoAvain räätälöi eri vaihtoehtoja parhaan tuloksen saavuttamiseksi – joko terveyden edistämisen ja/tai painonhallinnan näkökulmasta katsottuna. Kaikkien ei tarvitse oppia kaikkea kantapään kautta itse. RavintoAvain Oy tarjoaa ravintoneuvontaa, luentoja ruoanlaittokursseja vähähiilariseen ruokavalioon. Ota rohkeasti yhteyttä!  marjut.janhunen[ät]ravintoavain.fi P.S. Henkilökohtainen missioni on, että jokaisella on oikeus saada tietää hiilaritietoisen (LCHF) ravinnon mahdollisuuksista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin osana. Ota tai jätä – Päätös on Sinun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!