lauantai 1. maaliskuuta 2014

TERVEYSRISKI - RISKI TULLA TERVEEKSI!


Tasan 4 vuotta sitten sanoin TAHDON – kokeilla vähähiilihydraattista ruokavaliota! Minulla oli jo 4 kuukauden karkkilakko takana ja seuraava askel oli tiedostaa, mitä kaikkea muuta sinne leipäläpeeni oikein tungen… No sitä itteensä ainakin eli LEIPÄÄ!!! Lopetin leivän mussuttamisen ja itse asiassa VILJAT kokonaan ja keskityin lähinnä leivän päällisiin…. voihin, juustoon, kinkkuun, kananmuniin, salaattiin, kurkkuun ja tomaattiin. Samalla minusta tuli myös HEDELMÄTÖN – siis ei nyt silleen, vaan jätin ”ainaisen kesän” muille – en syönyt enää ympärivuotisesti ”myrkytettyjä” tuontihedelmiä, vaan siirryin oman maan marjoihin. Vapautin itseni myös perunasta, josta en itse asiassa ole koskaan tykännyt sellaisenaan. Myös pasta ja (k)riisit sai jäädä sikseen. Tilalle tuli aimo annos kasviksia, vihanneksia ja jonkun verran myös juureksia, kalaa ja kananmunia unohtamatta. Lihan himo on ennallaan, mutta mielellään LUOMUNA tai sitten RIISTANA. Elämäni SOKERIkiintiö oli tullut myös täyteen, joten ryhdyin kiintiöPAKOLAISEKSI. Opin syömään siemeniä ja pähkinöitä – niin ja kookosöljyä voiteluun sisäisesti kuin ulkoisestikin. Lopetin myös ”raiskatun” maidon juomisen – AITOA MAITOA (raakamaitoa) juon aina, kun se on mahdollista.TERVEYSRISKI, sanovat VIISAAMMAT… Ja ovat NIIN OIKEASSA kuin vaan voivat olla! Tällä ruokavaliolla on RISKI TULLA TERVEEKSI tai ainakin OIREETTOMAKSI monilta osin. Seuraava lista valaiskoon näitä omakohtaisia kokemuksia, joilla ei tietenkään ole mitään merkitystä – ainakaan joidenkin tahojen mielestä.

1.    Pääsin eroon ylipainosta ja monista siihen liitetyistä riskeistä. BMI ennen 29 ja NYT 22! Ja mikä parasta, paino pysyy hallinnassa!
2.    VATSA TOIMII - Mikä helpotuksen huokaus kymmeniä vuosia jatkuneen eriasteisen ummetuksen jälkeen. Ei enää turvotusta, vatsan väänteitä tai iänikuista ”paksua” ilmaa läheisille!
3.    MAKSA PELITTÄÄ jälleen PAREMMIN! Maksa-arvot ”kroonisesti” koholla -  tuntemattomasta syystä, kun kerran alkoholin käyttökin on minimissä. Kahdeksan vuotta vanha nyrkinkokoinen MAKSALÄISKÄ HÄVISI olemattomiin.
4.    Kesäiset ALLERGIAOIREET HÄVISI! Lapsesta asti olen kärsinyt vesinuhasta ja etenkin silmien kutinasta kaikki kesät ja NYT olen ollut OIREETON ja LÄÄKKEETÖN!
5.    EI enää KUIVAA IHOA! Johan loppui kuivan ihon hilseily ja hillitön rasvailu. Onhan se ihan loogista, että jos saa ravinnosta riittävästi rasvaa (sisäisesti), niin se tulee läpi ihon pintaan asti.
6.    Migreenityyppinen PÄÄNSÄRKY hävisi ja on ERITTÄIN HARVINAINEN nykyään. Jos entisessä elämässä päätä särki muutaman kerran kuukaudessa, niin nykyään ehkä muutaman kerran vuodessa!
7.    Krooninen VÄSYMYS HÄVISI. Ruokavaliomuutoksen myötä UNENLAATU PARANI ja UNENTARVE VÄHENI. Olo on erittäin energinen eikä vuodenaikojen vaihtelut tai tyypillinen syys- tai kevätväsymys enää haittaa elämää. Väsyn ihan eri tavalla kuin ennen ja yöuni palauttaa voimat jo seuraavaksi päiväksi.
8.    Olen todella HARVOIN KIPEÄ. Flunssat ja muut kulkutaudit eivät enää iske yhtä usein kuin ennen. Kun sairastun, niin flunssaoireet kestävät pahimpina ehkä n. vuorokauden ja olen työkunnossa viimeistään jo kolmantena päivänä. Entisessä elämässä saattoi kulua kolmekin viikkoa niistellessä nenää ja yskiessä keuhkoja pellolle.  
9.    KAIKKI VERIARVOT LOISTAVIA. Veriarvot ovat hyvät, veren rasva-arvot balanssissa ja verensokeri ei heittele. Tämä on kai se tavoite terveydenhuollon puolellakin, mutta virallisilla ravintosuosituksilla en näin laadukasta elämää koskaan saavuttanut. (Tähän kohtaan on pakko lisätä, että NIIN MONI taistelee juuri tämän ”kaikkea kohtuudella” asian kanssa. Olen sitä mieltä, että OHJEISSA (suosituksissa) TÄYTYY OLLA jotain VIKAA, jos suurin osa ei ”pysty” näitä virallisia ohjeita noudattamaan!)
10.   Näiden kaikkien edellä mainittujen seikkojen lisäksi VOIN kokoNAISvaltaisesti PALJON PAREMMIN! Jopa liikunta on alkanut vetää puoleensa tällaista luonnostaan laiskaa ihmistä. Ensimmäistä kertaa elämässä LIIKUN OMAKSI ILOKSI – en pudottaakseni painoa! Ja siinä on vissi ero entiseen. Olen jo sinut kuntosalin kanssa ja HALUAN käydä lenkillä 2-3 kertaa viikossa!Viides TERVEYSVUOSI alkakoon näissä merkeissä osaltani. Haluan auttaa mahdollisimman monia löytämään jotain samaa kuin minäkin. En usko, että kaikki vastaukset löytyvät lautaselta, mutta Ravinto voi olla ratkaiseva Avain TERVEEMPÄÄN ja TASAPAINOISEMPAAN ELÄMÄÄN!

P.S.  Jos olisin jäänyt odottamaan niitä tuhansia tutkimuksia (ja hutkimuksia) vähähiilihydraattisen ravinnon vaikutuksista, olisin varmaan jo kuallu ennen sitä. Tämä se vasta on ollut ELÄMÄÄ, mutta ei ilmeisesti joka pekan ja matin ulottuville tarkoitettua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!