tiistai 7. tammikuuta 2014

Joulujuhlista jaloin - Get Oosiin!


Joulu on juhlittu ja uusi vuosikin vaihtui jo monta päivää sitten. Lorvailin loppiaiseen asti, mutta nyt puhaltavat raikkaat tuulet ravinnonkin osalta! Vuodesta 2014 tulee entistäkin RAVINTOTIETOISEMPI, koska niin monet tahot ovat aktivoituneet asiasta. Lisäaineet, ruoan laatu, kotimaisuusaste, lähiruoka, luomu – kaikki nämä aiheet kiinnostavat ja koskevat meitä kaikkia! Uskokaa tai älkää, niin ME omilla valinnoillamme määrittelemme hyvin pitkälle, mitä meille myydään. Jos ostamme elintarvikkeita, joissa on pitkä lista lisäaineita – se on viesti elintarviketeollisuudelle, että hyväksymme asian sellaisenaan. Samalla tavalla roudaamme kilokaupalla esim. tuontihedelmiä koteihimme uskoen, että ne ovat parhaita vitamiinilähteitä ja että niitä on PAKKO syödä pysyäkseen terveenä näin ”talvella”. Helpommin ja etenkin edullisemmin & ekologisemmin saisi vitamiinit kerättyä talteen marjojen muodossa meidän metsistä. Valitettavasti marjanpoimijatkin tuodaan nykyään muualta.


Mutta NYT Get Oosiin! Ai minne? No, Ketoosiin tietenkin – sinnehän kaikki ovat nyt menossa näin tipattoman tammikuun aikana. Ja määränpään saavuttamiseksi, tehdään tikusta asiaa ja varmistetaan, että perillä ollaan. Ai, että et ymmärrä, mistä nyt puhutaan – en minäkään! Voin kuitenkin paljastaa, että kyse on laihduttamisesta ”tikulla”. Hommataan tukku tikkuja, joilla voi mitata, että ollako vai eikö olla? Sen perusteella, mitä tulee ulos, niin päätetään tulos eli kuinka paljon hiilareita voi jatkossa syödä. Tavoitteena on siten optimaalinen (varasto)rasvanpoltto kropassa ja sitä kautta kilojen karistaminen. Toimii toisilla, vaan ei kaikilla! Saa siis käyttää, mutta ei ole pakko! ”Perillä” voi olla vaikka vuosikausia ilman, että viisari värähtää suuntaan tai toiseen.

Kyllä syömisestä ja painonhallinnasta on nykyään tehty monimutkaista. Kuinka se voikin olla niin vaikeaa? Ensin ei oikein tiedä, mitä VOIsi syödä, kun miltei kaikessa on jotain epäilyttävää. Syödä (kuulemma) pitäisi 2-3 tunnin välein, että ei nälkä yllätä (ja verensokeri pysyisi liian tasaisena). Painonhallinta – ei sekään ole helppoa – etenkin, jos kallistuu virallisten suositusten mukaiseen lautasmalliin – vatsa kyllä täyttyy (ja TURPOAA), mutta itse kylläisyys jää haaveeksi. Eipä ollut näitä ONGELMIA isovanhemmillamme saati esi-isillämme ja -äideillämme! Heidän ongelmansahan oli juuri päinvastainen – välillä ei ollut mitään, mitä suuhunsa laittaa. Kyllä me olemme saaneet PALJON aikaan! Eri asia MITÄ?


P.S. Tervemenoa Ketoosiin – tikuilla tai ilman – kukapa ei tekisi kaikkea TERVEYTENSÄ eteen! Niille, jotka eivät ole vielä ”siellä” käyneet, niin suosittelen lämpimästi – miltei euforinen tila! Samalla pääsee osalliseksi myös jostain sellaisesta, mikä on ollut aika ajoin ihan LUONNOLLISTA vielä sata vuotta sitten!

Oikeita lumihiutaleita odotellessa...

                                                                www.ravintoavain.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!