sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kookosöljyä kasvoista kantapäihin


Kookosöljy – ”valkoista kultaa” koko kropalle! Olen jo pidemmän aikaa suhtautunut asioihin tietyllä varauksella – etenkin niihin, jotka on julistettu yleisesti terveydelle haitallisiksi… Kookosöljy kuuluu myös tähän kastiin. Kun mieheni tuli ensimmäisen statiinireseptin kanssa kotiin reilu kahdeksan vuotta sitten, hän kertoi lääkärin varoittaneen erityisesti muutamista ”kielletyistä hedelmistä”. Kookos oli yksi niistä. Ja niinhän siinä sitten kävi, että pannaan julistettu kookos onkin todellinen terveystuote!

Olen vannoutunut kookosöljyn käyttäjä – ollut sitä jo yli kolme vuotta! Tässä minun viisi tärkeintä KOOTA kookosöljylle:
     
      1.    Kahvi 

Aloitan aamun aina kahvilla ja kookosöljyllä. Tullut jo tavaksi useamman vuoden ajan, koska syön harvoin heti mitään aamupalaa. Syön usein ns. varhaisen lounaan jo klo 11 ja kookoskahvilla pärjää hyvin sinne asti.

2.    Kainalot

Kookosöljy toimii erinomaisena dödönä! Aamukahvin jälkeen kainaloiden pesu vedellä, huolellinen kuivaus ja kookosöljyä kainaloihin. Eipä paljon luonnollisempaa dödöä voisi käyttääkään. Eikä edes tahraa vaatteita! Joitakin tavallisia dödöjä ei saa edes pesemällä pois vaatteista. (Motivoidun vaihtamaan dödön kookosöljyyn, koska olen kuullut, että esim. rintasyöpäkasvaimet haiskahtavat usein deodorantille…)

3.    Kädet

Kookosöljy on mitä mainioin käsirasva! Vaatii ehkä hieman pidemmän imeytymisajan kuin ”oikeat” käsirasvat, mutta sitä vastoin ei tarvitse usein käsiä rasvailla päivän aikana. Samalla tulee rasvattua myös huulet – toimii hyvin huulikiiltona jonkun aikaa.

4.    Kasvot

Kookosöljy toimii todella hyvänä meikinpoistoaineena ja kasvorasvana. Rasvaan kasvot aina yötä vasten ja silloin rasva saa imeytyä rauhassa koko yön ajan. Näin keväisin ja kesällä olen käyttänyt sitä myös aurinkovoiteena… Toimii!

5.    Kantapäät

Kerran viikossa rasvaan kantapäät ja varpaanvälit kookosöljyllä – toimiis siis mainiosti jalkarasvanakin. Kun siirryin ns. aitorasvaiseen ravintoon, en ole muita rasvoja enää tarvinnutkaan. Iso säästö entisiin rasvailuihin verrattuna.


P.S. Käytän kookosöljyä myös hammastahnana ja puhdasta tulee ilman ylimääräisiä kemikaaleja! Näiden lisäksi käytän tietysti kookosöljyä myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Uskomaton tuote ja NIIN monikäyttöinen… Lisää käyttövinkkejä löytyy googlaamalla. Ainut miinus on se, että sen kotimaisuusaste on nolla.

1 kommentti:

  1. Kookosöljy on todella upea tuote. Samoihin juttuihin olen käyttänyt kuin sinäkin paitsi hammastahnana.
    Kohdallani olen todennut sen toimivan tosi hyvin aurinkovoiteena ja rusketuksesta tulee kaunis eikä pala.

    VastaaPoista

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!