tiistai 2. huhtikuuta 2013

Annatko jonkun RAHASTAA terveydelläsi?


Sitä saa mitä tilaa – sairauksissakin! Lääketieteen suuri saavutus on se, että terveitä ihmisiä ei enää kohta ole, vaan lähes jokaisella on jokin lääketieteellisesti diagnostisoitu sairaus, jota pitää lääkitä! Ennen kehitettiin lääkkeittä sairauksiin - nyt se on päinvastoin – nykyään kehitetään sairauksia lääkkeitä varten! Olet varmasti törmännyt viime vuosien ja jo vuosikymmenten ajan kaikenmaailman uusiin syndroomiin ja sairauksiin, joita tulee kuin sieniä sateella. Oletko koskaan ajatellut, mistä moinen muutos entisiin aikoihin ja vieläpä näin kovasti kiihtyvällä vauhdilla? Joku on pahasti pielessä. Tietoa, tutkimuksia ja rahaa on käytettävissä enemmän kuin koskaan, mutta silti Suomen kansa sairastaa ja syö lääkkeitä aina vaan enemmän. Heikentyvää terveyttä selitellään aina huonoista elämäntavoista geeneihin asti, mutta harva ihan oikeasti perehtyy perimmäisiin syihin. Lääkkeet hoitavat kyllä oireita, mutta eivät välttämättä syitä!

Olen perehtynyt tänä keväänä itämaiseen lääketieteeseen ja minua erityisesti viehättää siinä tuhansien vuosien takaa tuleva perimätieto, jota hyödynnetään erilaisten epätasapainotilojen eli sairauksien hoidossa. Potilaan tilannetta tarkastellaan kokonaisvaltaisesti keskittyen erityisesti taustalla olevien oireiden syihin. Ensiksi tarkastellaan elämäntavat ja ravinto. Jos elämäntapojen korjaukset ja ravintomuutokset eivät tuota toivottua tulosta, niin sitten otetaan avuksi yrtit. Mikäli yrttilääkintä ei paranna tilannetta, hoidetaan potilasta akupunktiolla. Vasta tämän jälkeen turvaudutaan lääketieteeseen ellei sitten jo aiemmin havaita, että epätasapainotila elimistössä on muuttunut patologiaksi.

Länsimainen sairaudenhoito tarttuu aina ensimmäiseksi lääkkeisiin – jopa ennaltaehkäisemään joitakin oireita! Pillereitä otetaan jo ns. varmuuden vuoksi, vaikka itse sairaus olisi vain jonkin sortin riskialttius. Lääkefirmat rahastavat jo ennakkoon terveydelläsi ja keräävät voittoja meidän kaikkien kustannuksella. Olen toki itsekin tarvinnut lääkkeitä eri elämäni mutkissa enkä kritisoi niiden tarpeellisuutta sinänsä, mutta olen noussut hiljaiseen kapinaan lääketeollisuutta vastaan. Turvaudun lääkkeisiin vasta tositarpeen tullen ja ennen sitä kokeilen ns. vaihtoehtoisia hoitoja. Eniten positiivisia vaikutuksia olen saanut aikaan omalla elämäntapamuutoksella ja ravinnolla – itämaisen ajattelutavan mukaisesti.

Lääketeollisuus ja elintarviketeollisuus kulkevat käsi kädessä. Elintarviketeollisuuden kasvu korreloi samassa suhteessa lääketeollisuuden kasvua – Mitä enemmän prosessoitua ruokaa, sokeria, viljaa ja lisäaineita ravintomme sisältää, sitä enemmän tarvitsemme lääketeollisuutta korjaamaan kroppaamme. Kun siirryimme reilu 30 vuotta sitten vähärasvaiseen ruokavalioon, niin jotain kummallista ravinnon suhteen alkoi tapahtua. Rasvaa vähennettiin kaikista tuotteista ja ihmiset opetettiin juomaan rasvatonta maitoa. Mitä tuli tilalle? Paljon vähärasvaisia tuotteita, jotka joudutaan koostamaan ihan uudella tavalla -  lisäaineilla - verrattuna aitorasvaisiin luonnollisiin tuotteisiin. Sydänmerkillä synnytettiin mielikuva terveellisistä elintarvikkeista ja unohdettiin koko sokerin karvas totuus. Kakkostyypin diabetes (=sokeritauti) lisääntyy silti kovaa vauhtia. Missä vika? Eikö vähärasvainen ruokavalio ollutkaan mikään ratkaisu? Useimmiten vedotaan siihen, että ihmiset eivät noudata virallisia ravintosuosituksia. Onhan se toki varmasti niinkin, mutta usein nekin, jotka yrittävät noudattaa ohjeita, eivät siihen välttämättä pysty. Olisiko vika ohjeissa? Miksi sokeritautia sairastavalle suositellaan samoja sapuskoja kuin terveillekin? Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt – sanotaan. Tieto lisää tuskaa ja tyhmyys kärsimystä. Oletko sinä valmis rahoittamaan terveydelläsi muiden liiketoimia?


P.S. Ruokavaliomuutoksen myötä jätin taakseni migreenilääkkeet, allergialääkkeet, astmalääkkeet, apteekin ihorasvat ja jokavuotiset hammaskiven poistot. Mies pääsi eroon kolesterolilääkityksestä, lihaksia relaksoivista lääkkeistä, korkeasta verenpaineesta ja sokeririippuvuudesta!  Ei ole kiitosta vielä Kelasta kuulunut – lääkemenomme ovat pienentyneet hurjasti!                                                         www.ravintoavain.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!