keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kaiken takana on...

Toinen terveydellinen "ihme" tapahtui noin puolen vuoden sisällä siitä, kun olin alkanut noudattaa hiilihydraattitietoista elämäntapaa (LCHF).

Vuonna 2001 sain ensimmäisen raskauteni aikana nyrkin kokoisen maksaläiskän rintakehään. Maksaläiskä pysyi siinä uskollisesti muistuttamassa minua esikoisen syntymästä aina vuoteen 2009 asti. Epäilin jo välillä, että kyse olisi jostain pahemmasta ihomuutoksesta ja ajattelin käydä sitä näyttämässä lääkärissä. Toinen raskaus vuonna 2008 suurensi ja jollain tavalla paksuunnutti maksaläiskää entisestään ja silloin ajattelin, että kyllä sen täytyy olla maksaläiskä, joten en sitten sinne lääkäriin asti ehtinyt.

Olin syönyt yli puoli vuotta vähähiilihydraattisesti, kun jouluna peilin edessä saatoin todeta: "Missä mun maksaläiskä oikein on?" Niin oli tipotiessään koko nyrkinkokoinen läiskä eikä ollut jättänyt jälkeäkään iholle! Minusta tämä oli suoraaninen ihme - olin niin tottunut siihen ja yhtäkkiä se oli poissa.

Kaiken takana on terveellinen ja luonnollinen ruokavalio! Muuta selitystä en tälle keksi. Monesti meidän elämässä on useitakin sellaisia asioita kuten vatsavaivat, jatkuva ripuli, toistuvat hiivatulehdukset tai päänsäryt, joihin me sitten vaan pikkuhiljaa alistumme ja ajattelemme, että tämä on  ominaisuus, joka  minun pitää hyväksyä. En väitä, että vähähiilihydraattinen ruokavalio ratkaisisi kaikkea, mutta niin kauas olemme vieraantuneet luonnollisesta ravinnosta, että on viisasta pysähtyä ja miettiä, että olemmeko me syöneet itsellemme erilaisia vaivoja tai jopa sairauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!