torstai 24. toukokuuta 2012

Hiilihydraattitietoisessa ravinnossa (LCHF) piilee terveysriski!

Saan paljon yhteydenottoja, jotka kerta toisensa jälkeen toistavat samoja sisältöjä. Useimmiten kyse on jonkinlaisesta "ihmeparantumisesta" ja sen tuomasta suuresta ILOSTA, jonka haluaa ehdottomasti jakaa jonkun toisen kanssa, joka ymmärtää asian myös maalaisjärjen näkökulmasta.

Hiilihydraattitietoisessa ravinnossa (LCHF) piilee riski tulla terveeksi tai usein se lieventää monia erilaisisia oireita: ei enää päänsärkyä, vatsavaivoja, ummetusta, ravintoaineiden imeytymisongelmia, korkeaa verenpainetta, kroonista väsymystä, masennusta, huolta veren rasva-arvoista, kuivaa ihoa, biofilmiä (plakkia) tai hammaskiveä hampaissa, suurta verensokerin heittelyä, II-tyypin diabetesta, aikuisiän aknea, PMS oireita, syömishäiriöitä, fibromyalgiaa,  voimakasta ADHD oireilua, liikalihavuutta, PCOS oireita, allergiaa, astmaa, kroonisia tulehdustiloja jne.

Suomessa virallinen taho selittää tämän kaiken yksittäisinä tapauksina, joilla ei ole mitään merkitystä saati todistusarvoa. Kun joku yksittäinen tapaus "parantaa" itseään ruokavaliolla ja pystyy vähentämään lääkitystään jopa kahdestatoista pilleristä kolmeen - niin sillä ei ole mitään merkitystä, vaan tämä leimataan uhkarohkeaksi yrityksesksi oman terveyden kustannuksella tai jopa vaarantamisella.

Hiilihydraattitietoisessa ravinnossa (LCHF) piilee terveysriski! Otsikon voi ymmärtää kahdella eri tavalla. Itse otin riskin ja tulin terveeksi monien muiden tavoin! Ota tai jätä - valinta on Sinun käsissäsi! Sinä itse päätät, mitä suuhusi laitat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!