keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Laihdutan, laihdutat, laihduttaa... laihdun, laihdut, laihtuu...

Kevät on käsillä ja kaikki odottavat jo innolla kesää ja lomaa. Vaatteita vähennetään sään mukaan ja moni on tyytyväinen vuoden alussa aloitettuun laihdutuskuuriinsa. Ehkä ympäristökin alkaa jo huomata uuden ulkomuodon ja kehuja satelee sieltä täältä. Tuntuu hyvältä, kun muutkin havaitsevat muutoksen.

Laihdutuskeskustelut jatkuvat silti vilkkaana ruoka- ja kahvitauoilla. Keskustellaan erilaisista vaihtoehdoista ja menetelmistä, miten saisi nopeimmin tulosta aikaan keinoja kaihtamatta. Jotkut turvautuvat pillereihin, toiset jauheisiin ja osa kärvistelee nälässä koko kevään, jotta saisi karistettua ylimääräiset kilot kintereiltä. Liikuntaa tietysti pitäisi lisätä, jotta laihtuminen olisi edes mahdollista, joten kansa kävelee, juoksee, pyöräilee valoisien iltojen iloksi.

Karppauskin mietityttää - monet ovat saaneet hyviä tuloksia karppaamalla ja osa on löytänyt karppauksesta oivan keinon hallita painoa. Silti vieläkin toiset pitävät karppaamista liian "vaarallisena" ja ostavat mielummin jauheita ja pillereitä avuksi. Luonnollinen ravinto luokitellaan vaaralliseksi ja keinotekoisia laihdutusaineita pidetään turvallisina... Hmm... Joskus sitä miettii, että miten ihmeessä tähän ajatusmalliin on päädytty? Melkein sama kuin päätettäisiin, että vasen onkin oikea ja päinvastoin ja sen mukaan pitäisi sitten oppia elämään uudella tavalla.

Suurin osa laihduttajista ajatteelee, että tämä on nyt sitten viimeinen laihdutuskuuri, jonka pidän ja vannovat kilojen karistamisen jälkeen, että "pidän huolen siitä, että paino ei enää nouse". Ja kuinkas sitten kävikään... vuoden päästä ollaan taas laihiksella uudestaan. Albert Einstein oli viisas mies ja kirjoitti jo aikoinaan mielipuolisuuden määritelmän: "Mielipuolisuuden määritelmä on, että toistetaan samaa asiaa uudelleen ja uudelleen, mutta odotetaan eri lopputulosta." Sopii hyvin myös tähän jojo-laihduttamiseen.

Itse pääsin eroon laihdutuskuureista karppaamalla - eli syömällä ruokaa, jota meidät on luotu syömään! Laihdutuskuurit ovat nyt historiaa ja paino pysyy hallinnassa helposti. Vaatekokoa ei ole tarvinnuut enää muutella ja samat kesävaatteet mahtuvat kesästä toiseen. Se on ollut suuri muutos elämässäni. Vielä enemmän arvostan karppauksen tuomaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, joka kannustaa jatkamaan tätä elämäntapaa. Terveyden edistäminen terveellisillä elämäntavoilla palkitsee kokonaisvaltaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!