keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Yleisön pyynnöstä pitsaresepti

Pitsa (uunipellillinen)                                 

Pohja:
6 kananmunaa
3 rkl manteli-, kookos- tai ruisjauhoa
½ tl suolaa 

Täyte:
3-4 rkl tomaattisosetta (puré)
vettä
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
Reilusti juustoraastetta (oman maun mukaan)
Jauhelihaa / lohta / kanaa täytteeksi


Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri astioihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisten joukkoon suola ja jauhot. Yhdistä keltuaisseos valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa uunissa 200*C:ssa n.15 min.

Sekoita tomaattisose, basilika ja oregano ja lisää vettä niin, että seoksesta tulee juoksevaa ja tasaista. Raasta juustoraastetta reilusti. Lisää paistettu jauheliha / lohi / kanasuikaleet (mausta täytteet mieleiseksi).

Levitä esipaistetulle pohjalle ensin tomaattisose, sitten juustoraaste ja täytteet. Halutessasi voit ripotella vähän juustoraastetta pinnalle. Paista pitsaa vielä 15-20 min. ja tarjoile sellaisenaan tai salaatin kera.
 

2 kommenttia:

  1. Minäkin laittaisin kanaa tai sitten lohta.Osan juustosta homejuustoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, ihan viisasta vältellä säilykkeitäkin...

      Poista

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!